Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı; beniâdem esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir dokuması vardır.

Antrparantez, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Bir gayrı şense ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu gidişat yangın merdiveni imalatı midein gereken özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taçı nöbet otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı yangın kapısı olabilir.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Müzelik örgülarda ve yangın merdiveni yerı az olan binalarda kaçış merdiveni yapımına olanak vermektedir. 

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân esenlar. Yangın bapları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Hiç küşüm nanay ki yangın felaketi, sene süresince birey kaybına münasebet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaltarak bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de emtia yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mürtefi kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında gönül ve dünyalık kaybı peşış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Bu nedenle daha faik bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında koruma görevlisi sağlamaz ve bu nedenle henüz düşüt bir fiyata sahiptir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page